cupcakes


pale



Idag har jag fotat Sandra och spelat TV-spel. Imorgon ska jag träffa Lollboll.

Making something sweet







pink flower



B/W




children waiting for the day they feel good, happy birthday, happy birthday

Bara för att jag fyller nitton idag så tänker jag spåra ut och ladda upp ett klipp från vår spelning i i torsdags. Det var oväntat mycket folk där och jag var dödsnervös. Jag är inte nöjd med min sånginsats och jag fumlade lite på slutet, men jag är trots det rätt nöjd med spelningen i sin helhet. Magda, den vildsinta gitarristen, skötte sig förstås perfekt som alltid.


Living in the forest. Typisk trädkramare

Solen hade ett trevlig ljus ute, inte lika skarpt som på dagen men ändå ljus och trevligt. Varmt. Vinden blåste. Jag bestämde mig för att ta fram lite kläder och göraiordning en utstyrsel och sedan gå ut och fota lite. Temat blev lite alv, skogsvarelse men jag vet inte riktigt om jag lyckades.



Nikon d40, kitobjektiv 18-55 mm, stativ, fjärrutlösare.

Ett knep jag bruakr använda då jag fotar med fjärrutlösare är att ha kameran på 2 sekunders fördröjning så jag hinner ta undan fjärrutlösaren innan den tar kortet.

Trevlig helg.

Snea, vackra, gråa, vanliga och släckta stad












Köpa diffusor till intern blixt

Ursäkta min totala brist på inspiration, det blev en blomma. Pågrund av speciellt jobb och stress inför diverse saker så är jag ganska inaktiv på bloggen men jag lovar att det ska åtgärdas så fort det går. Jag tror aldrig att jag kommer gilla att jobba att studera däremot gillar jag mycket, känns inte alls lika tyngande.

Jag räknar ner dagarna tills mina två veckor ledigt. 7 arbetsdagar kvar ^^.

Har bestämt mig för att köpa lite små saker till kameran också, ska köpa en diffusor till den interna blixten i Nikon d40, har läst att det ska vara bra och eftersom jag inte har en extern blixt och att det är smidigt att bara använda den interna blixten så tycker jag att det är värt att satsa på. Det känns kanske lite budget aktigt men det är precis vad det är också. Jag kommer beställa från http://www.kaffebrus.nu/ speciellt för att de har fraktfritt inom Sverige. Funderar sedan på att köpa en rengöringspenna till kameran men det blir ett senare problem. Är ni nyfiken på diffusorn jag ska köpa så kan ni klicka här: diffusor. Ska beställa den imorgon och förhoppningsvis kommer den nästa vecka. Jag hoppas det blir bra.



olympus trip 35

Jag är inte alls duktig på att fota analogt, men efter att ha fått ett trevligt loppisfynd så har jag satt i film och knäppt ett tiotal bilder hittils. Jag hoppas att den fungerar och att bilderna blir bra.


förslag?

Har någon förslag eller knep på trevliga/mysiga kvällsaktiviteter för en person som man kan ta till när man absolut inte vill gå och lägga sig? Behöver alla förslag jag kan få, för jag är för det mesta ovillig att gå och lägga mig.

Har umgåtts med min bandkamrat i princip hela dagen. Vi har sett på TV. Viasat Nature, typ. Så nu kan jag det mesta om savannens olika antilopsorter och fiskars färgseende. Framåt kvällen tog vi oss i kragen, gick på fik och hyrde skräckfilm, Martyrs. Bland det konstigaste och mest skrämmande jag sett i skräckfilmsväg, måste erkänna att den på något vis är sevärd trots att jag och min kamrat skakade hand på att aldrig mer se en fransk skräckfilm.

NIKON D80 + 18-135 mm + fjärrutlösare

HTTP://MYSPACE.COM/JMKKNUBBLA

sol, var är du?



Elvis the cat

Mitt objektiv kom hem igår, ett nytt och man känner verkligen hur oanvänt det är, zoomningen går segt men stabilt precis som det ska vara i början. Nu gäller det bara att vänja sig tillbaka. Under vecka 31 och 32 kommer jag åka på tokigheter till Örebro och Stockholm och kommer förhoppningsvis hem med trevliga bilder på underbara människor och en fin stad.


kautokeino

Dit och tillbaka igen, tre länder på en dag.

(övre bilden är tagen av min far)

punkt. punkt. punkt.

Det är väldigt tråkiga bilder jag lägger upp nu för tiden, saknaden efter systemen är stor i det hänseendet. Jag börjar få slut på bilder jag redan fotat och som det känns värdefullt att lägga upp. Därför har jag en blomma på bilden nedan. Jag har vissa regler med mig själv gällande de bilder jag lägger upp på internet. Min familj och släkt, som jag väldigt fota fotar speciellt barnen, lägger jag aldrig ut bilder på annat än om jag har tillstånd. Det är en av anledningarna till att bildutbudet är lite litet. Det känns lite tråkigt iband att inte kunna visa en bild som jag är jättenöjd med pågrund av den eglen men det känns ändå vettigt för mig.

Mest troligt får jag objektivet i min hand på söndag, ett nytt underbart objektiv som förvisso inte har några nya funktioner än det andra. Samma modell och typ och allt men det är nytt. Jag inbillade mig inte felet som var och det känns skönt.

Vidare så kommer jag mest troligen att åka till Örebro i slutet av månaden och hoppas komma hem med en massa kort och minnen, jag hoppas det kommer bli roligt måste bara få svar på ett mail först innan jag kan boka biljetten ner. Det är så roligt att se att folk ändå läser bloggen och tittar på bilderna det ger en verkligen energi att fortsätta skriva och fota.

Hoppas ni får en trevlig helg för jag kommer njuta av att sova längre än till klockan fyra. Underbart.



horse and remorse

Det första jag egentligen började fota var hästar, och det var för några år sedan. På den tiden red jag och åkte ofta ned till stallet enbart för att hälsa på min älsklingshäst eller för att fota dem under dagtid då de går ute i hagen med en gammal vanlig digitalkamera som trots allt ändå var rätt bra. Min allra bästa hästkompis råkade vara ett trött, segt och smårangligt mörkbrunt halvblod som gick som ridskolehäst. Han var allmänt känd för att vara seg och jobbig, men gud ska veta att jag älskade den hästen av hela mitt hjärta. Han lärde mig galoppera, sedan att hoppa. Jag var aldrig rädd med honom. Han bröt benet i hagen och fick avlivas för något år sedan. Jag slutade rida direkt efter det hänt och har inte suttit på hästryggen sedan dess. Ibland tror jag att jag aldrig mer kommer att göra det heller.

Trots detta avgudar jag fortfarande hästar, både som varelser i sig och att fota dem. Så fruktansvärt vackra. Hästen på bilden är dock inte min favorithäst, utan en okänd sötboll jag fotade i Stockholm.


festivallivet




Festivalliv, jag saknar det redan.

ännu är jag vid liv

Fint att få se att Louise håller uppdateringarna medan jag varit borta. Och ännu roligare att höra att folk verkar uppskatta våra bilder! Tänkte bara slänga in en rapport om att jag är vid liv. Arvikafestivalen 2009 är över, vi är lagom slitna och just nu befinner jag mig hemma hos min pojkväns pappa som bor i huvudstaden. Jag har sett många bra band och fotat några fina bilder. Längtar smått efter att komma hem till norrland igen, då kommer jag att börja redigera och kanske slänga upp någon festivalbild om någon blir bra. Ha det fint så länge!


Flower Power



Rallarros. Blomman har många namn men jag tycker det vackraste är rallarros, låter så fridfullt.

Det blir jobb veckan som kommer, av jobb får man pengar och av pengar kan man få fotosaker. Tyvärr kommer nog de mesta av mina pengar läggas på en flytt som förhoppningsvis kommer ske till hösten. Trevlig vecka!

Ögon. Old. Ecce.




Håller ställningarna



Dålig uppdatering de senaste dagarna dels eftersom Jennie är i Arvika och för att jag jobbar. Jag har knappast det mest glamorösa jobbet men det duger gott. Snart har det gått tre veckor sedan jag skickade in objektivet, antagligen kommer det dröja några veckor till eftersom det är semestertider och att det alltid är så.

Bilden ovan är fotad med Canon och mycket nedmörkad, kompaktkameror kan då de vill och man ska definitivt inte förakta de för att de inte är systemkameror. Får ofta kommentar som går ut på att bara man har en systemkamera så blir bilderna så mycjket bättre. Det är bara så fel! Kvaliteten blir bättre ja men det finns mycket mer än det i en bild som bestämmer om bilden är bra eller ej. Jag är inte särskilt bra på att fota varken med eller utan system men jag tycker att det är roligt, glad amatör.

Det finns vissa stunder då jag sitter och tittar på andras bilder då jag känner att det inte är någon idé att jag fotar över huvudtaget eftersom jag själv i jämförelse är så dålig. Det är väldigt dumt att tänka så, man ska göra det man vill och inte jämföra sig med andra.

Trevlig helg.

vidvinkeltankar

Jag har alldeles för mycket resfeber just nu för att kunna sova, så jag slänger in ett rätt onödigt inlägg utan bilder mest för uppdateringens skull, och för att för att fördriva lite tid. Imorgon 08:00 åker jag till Arvikafestivalen för att tillbringa tre dagar i tält, lera och trettiogradig värme för att få se bland annat Nine Inch Nails och The Sounds spela. Jag längtar verkligen efter spelningarna ochatt få fota härliga festivalbilder, men desto mindre efter att bo i tält i en lerhög och att hålla på frysa ihjäl på nätterna. Tur att jag har tre års erfarenhet av det, iallafall.

När jag införskaffade mitt femtiomillimetersobjektiv bestämde jag mig för att nästa objektiv jag köper ska vara ett med rejäl vidvinkel. Fisheye har aldrig riktigt lyckats att lockat mig, men lagom vidvinkel på omkring 10-20mm kan ge väldigt häftiga bilder och det har jag länge varit sugen på att prova. Problemet är att alla vidvinkelobjektiv är så fruktansvärt dyra (för mig som är fattig student, iallafall). Fotografering överhuvudtaget är väl egentligen ganska dyrt. På Cyberphoto kostar ett av de billigaste 5 575:-, och det skulle kännas lite konstigt att köpa ett objektiv som kostar nästintill lika mycket som kamerahuset. Fast jag antar att det är så det fungerar...

Det som känns mest lockande just nu är ett Sigma EX 10-20/4,0-5,6 DC HSM till Nikon. Jag överväger att börja spara till ett iallafall, och sedan se om jag kommer någonstans med köpet innan jag hinner ändra mig. Jag måste erkänna att jag är riktigt dålig på objektiv, särskilt alla siffror och sedan bokstäverna som talar om autofokus och vilka kameror det passar till, så om någon som är bra på detta råkar titta in på bloggen får de mer eller gärna ge mig lite tips gällande
detta.

RSS 2.0