.Sweet DreamzZ.



Söt sovare. Har varit i Norsjö i helgen och det blev många kattfoton.

much . blood . flows

Ungefär sedan jag skaffade min första systemkamera har jag velat prova ett vidvinkelobjektiv. Om jag någonsin får stabil ekonomi eller råkar vinna på lotto ska jag genast skaffa ett.


självporträtt


stetoskopet

natt . ljus

Det är fortfarande ljust ute och jag vill aldrig gå och lägga mig och aldrig plugga till mitt sista prov som ska skrivas imorgon (jag har fortfarande knappt öppnat boken, det är verkligen motvilligt jag kommer att göra det). Jag vill stanna uppe hela natten och raja runt under nattljusen. Det är svårt att sova när det är så fint ute. Samtliga bilder är tagna under kvällen.

NIKON D80 + 50mm f/1.8


Shoes



Vi funderar på att göra bloggen bredare så man kan lägga in bredare och större bilder.  Vad tycker ni?
We are thinking about making the blog wider, what do you think?

.From Stockholm.

Har varit i Stockholm under helgen, det regnade ganska ofta och kameran fick ligga mycket i väskan men lite  bilder blev det i allafall. Min autofokus gillar mig inte, mitt objektiv gillar mig inte och det är smutsigt och fullt med fläckar. Ska bli skönt att få skicka in det efter studenten.








I have been in Stockholm this weekend, it rained most of the time and the camere was safe inside my bag but some photos I got with me home. My autofocus does not like me.

grodan . the frog . la rana


NIKON D80 & 50mm f/1.8

Vi var ute och grillade vid en damm och min kusin ropade; "fota det jag har i handen!" Jag sprang dit och när han öppnade händerna hoppade denna lilla varelse ut. Måste erkänna att jag blev rätt förvånad. Söt var den iallafall. Själva bildkomponeringen var inte den bästa, men grodan var kvick och hoppade ur hans händer hela tiden, och då är det inte läge till att börja tjorva och försöka hitta de bästa vinklarna.

Friday

Extra lyxig fredagsefterrätt i form av kladdkaksbotten med gammeldags vaniljglass, grädde, nougatsås och jordgubbar.






bridge . flowers . skin

Blandad blandning foton från de senaste dagarna. Samtliga NIKON D80 + 50mm f/1.8




Balans

Vid den gamla lekparken vid affären. Alla gungor utom den som syns på bilden är nedplockade.



Nikon D40m 18-55/3,5-5,6 (kitobjektiv), Nikon ML-L3 (fjärutlösare), Hama Star (stativ)

Självporträtt och pojkvänsportätt



Reflection

Här använde jag min kamera, en Nikon D80 med ett 50mm f/1.8. Det är mitt absoluta favoritobjektiv just nu trots att det är fast (när jag provade det de första gångerna hade jag svårt att vänja mig vid det). Dock så tycker jag nog att de fina färgerna, möjligheten till kort skärpedjup och skarpheten överväger funktionen att kunna zooma. Dessutom är det smidigt att ha med sig, och kameran blir inte lika tung. Det är att föredra när det gäller porträttfoto iallafall.

Isen hade knappt börjat smälta när jag tvingade Louise att stå lättklädd i det kalla vattnet sent en kväll. Sessionen ägde rum bland jättemyggor i en tjärn/myr mitt ute i ingenstans. Både modell och fotograf var blöta och iskalla, det kan jag lova, men jag är nöjd över resultatet. Lite får man allt offra för konsten. Eller vad säger ni?


Sunset


Humla


Myr





MODELL: Louise

(Isen hade inte ens försvunnit)

Dormit


Silva et ancilla


Esse non videri


WHEN LIGHT LEFT ME


PUPPY LOVE


PALE FLOWER

Libenter homines et id quod volunt, credunt.




("Spikmatta". Very good!)

RSS 2.0