Jag ska delta i fotoutställningen "Bok & Bild"

För några veckor sedan skickade jag in ett bidrag till en fotouställning, och idag fick jag svaret att jag hade blivit antagen och ska få ställa ut några av mina fotografier under Bok & Bild's fotouställning. Utställningen kommer att äga rum på Kulturens Hus i Luleå den 9 -11 oktober. Bok & Bild beskrivs som "en festival för konsten och litteraturen" och bland annat kommer olika författare, konstnärer och bildföreläsare att delta.

Nackdelen är att jag förmodligen måste åka 17 mil för upphängning av bilderna, samt åka tillbaka efter två dagar när utställningen är över för att hämta hem dem igen. Dessutom måste man själv stå för framkallning. Nåja, kanske kan det lösa sig på något vis, jag är glad över att ha blivit antagen!

Läs mer om Bok&Bild här


Vitbalans och snacks



Jag varvar det här med chips och andra onyttigheter. Gurka har alltid varit en svaghet. Lite dippulver och creme fraiche, gurkstavar och sedan youtube på datorn.

Jag önskar det fanns mer saker att fota här nere, jag vill åka på någon marknad, konsert eller annan trevlig tillställning. Jag ställer oftast in vitbalansen då jag fotar i köket, annars blir ljuset väldigt gult, trevligare med en mer neutral ton.


dead bird


Kajans Kamp


Once. En gång. Memory. Tiden gick fort.



Tiden gick fort
för fort
Idag är det försent
Bilderna är allt
som finns kvar

flower


Dagens mat, plättar/pannkakor

Studentmiddag. Min d40 följer mig fortfarande troget även om jag funderar på att skicka iväg den på rengöring. Man ser lite väl många fläckar om man är noga.



självporträtt



Ett höstigt självporträtt

fototävling

Jag är med och tävlar i fototävlingen "Porträtt" hos Jakob Andersson, priserna i tävlingen är sponsrade av Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan och första pris är ett presentkort värde 400:- på valfria fotoprylar hos fotofyndet.se, även de som kommer tvåa och trea kommer att vinna pris. Vill du också vara med och tävla? Klicka då in här och läs mer om tävlingen!

8000 ren

Igår flådde jag en avhuggen renskalle för första gången.


Svanen



Svanar kan också stå på huvudet uppenbarligen, eller sticka huvudet i vattnet för den delen.

Svanen



Svanar kan också stå på huvudet uppenbarligen, eller sticka huvudet i vattnet för den delen.

kuorpak


magnus ekelund & stålet

Jag åkte till Luleå för att se Magnus Ekelund & Stålet's första spelning, fotograferade med 50 f/1.8 Ljuset var alldeles för gult (tycker inte alls om gult ljus) så jag gav upp tillsist och gjorde allt svartvitt istället. Det blev absolut finast så, fast jag önskar att jag iallafall hade fått någon bild som gjorde sig hyfsat bra i färg.


Update from south



 

 

 



Nikon D40.

Jag njuter av att det är ganska varmt ute, september och nästan sommarvärme. Det som jag ser som ett problem rent fotomässigt att där jag bodde tidigare kunde jag gå ut lite halvkonstigt klädd och fota, här känns det så mycket mer utsatt så det kommer nog bli mer foto från innifrån lägenheten.

Här kom ett ihopplock från omgivningen.


shadow

Tagen under en nattpromenad. Vanligen avskyr jag att fota i dåligt ljus, men nu när hösten sakta men säkert smyger sig på gäller det att utnyttja det lilla ljus som finns innan det blir vinter. Under vintern brukar mitt fotograferande ligga i dvala just på grund av ljusbrist, för jag är verkligen inte förtjust i vanliga lampor som ljuskälla.


saltoluokta


Jag lever

Hej. Jag lever fortfarande men har inget internet, därför brist på foton från min sida men det kommer så småning om. Tänkte dock lägga in en länk till en intressant artikel om en ny kamera.

http://www.fotoguiden.se/nyheter/digital-pyttekamera-medvetet-dalig-.240474.html

Fungerar inte den länken, för jag vet att sidan kan vara lite knepig så gå direkt till pruduktsidan nedan:
http://photojojo.com/store/awesomeness/zumi-digital/ 


RSS 2.0