Hjälp mig sortera

Just nu har jag en otroligt dålig ordning på mina foton. De ligger hullerombuller i massa mappar som heter ny mapp 1, 2 och 3 osv.

Något bra förslag på hur jag ska sortera kort så jag vet i allafall ungefär vars jag har vilka kort?



Från min lilla sväng hem. Mirre ville intee låta bli skorna, inte ens då jag ställde undan de.


Nostalgi

Hej hej. Uppdatering pågår för min del nu. Mycket på högskolan nu men det är ingen ursäkt. Nu skall det bli lite fart i den här bloggen.



Foto: Jennie
Redigering: Louise

datavirus

Ville bara meddela att min dator har fått virus och går förtillfället altså inte att använda. Med lite otur kommer jag att förlora större delen av de redigerade bilderna (samt Photoshop) fast har jag tur kanske allt kommer att finnas kvar. Större delen av mina originalbilder ligger dock tryggt förvarade på min externa hårddisk, så jag är mest orolig över mitt kära bildredigeringsprogram, iallafall just nu.

Det är osäkert när (om) min dator blir frisk igen, så med stor sannolikhet kommer det att stå rätt stilla på bloggen nu och under en tid framöver. Iallafall för min del.

/Jennie


Alvesta 04.06-06.07




Något överskärpt bild med flit, tyckte det gav en bra effekt.


Zoomning under exponering ger härliga effekter.


Efter en kort visit i norrland med snö och kyla man förstår sig på tog jag tåget till Kalmar igen.  Väntade två timmar i Alvesta mellan fyra och sex på morgonen. Passade på att ta några bilder innan jag smet in till värmen i väntrummet.

Fick använda mark och annat som stöd. Ison var låst på 200 som är det lägsta på Nikon D40.


happy dog


selfportrait

Kvällen har jag tillbringat en del av i replokalen, och då kom jag på denna idé. Belysningen i lokalen är rätt dålig och jag är dålig på kamerainställningar, så det blev inte lika snyggt som jag tänkt mig. Någon gång kanske jag orkar lägga ner mer tid och försöka göra det bättre. I helgen har jag förutom att repa även fått träffa Louise för första gången på några månader, och det var superkul även fast det blev lite hastigt och lustigt. När jullovet kommer får vi hinna träffas mer!


waterfall


Galler. Behind.


Brygga.xcf


Nikon d40, 15-55mm.


Jag håller på att arbeta med denna bild just nu, eller snarare så var det den senaste bilden jag arbetade med. Har den sparad i gimps xcf format vilket gör att den är okomprimerad och att det är lättare att fortsätta med den när jag känner för det.

Det blir kallare och kallare för varje dag och kylan är hemsk enligt mig. Minns förut då mitt objektiv var "trasigt" så ställde kylan till det endel, gjorde att den gick trögt att zooma med och så. Fick egentligen aldrig veta vad det var för fel för jag fick ett nytt vilket var väldigt skönt.

Kanske berättade att min mobil gick sönder också och för någon dag sedan fick jag en helt ny också, känns skönt att ha sin nalle hemma igen.

Flickan som lekte med elden

Har varit på bio och sett Flickan som lekte med elden. Den var bra.


Händer



Kursen jag läser nu heter Bild och Form och idag fotade vi. Föreläsningen innehöll väldigt mycket termer om RGB och olika färgskalor, värden och nyanser. Han sa tydligen tt det var ganska så få som hade koll på det, men han tyckte det var viktigt att vi lärde oss så är det då bara att försöka förstå.

Jag måste verkligen säga att om ni har chansen att åka förbi Kulturens Hus i Luleå så måste ni göra det, jag skulle hemskt gärna se utställningarna där men kan inte så de som kan tycker jag definitivt inte ska missa det.

Om en vecka sitter jag på natttåget påväg hem till norrbotten, ska hem på dop och sedan tillbaka hit till Kalmar igen för att fortsätta Bild och Form kursen. Ska bli mycket fotanden på snön som förhoppnignsvis ligger kvar och fotande av själva dopet, dock är det som alltid dåligt ljus i kyrkor men det får lov att lösa sig på något vis.

Någon som har något bra tips på hur man fotar i kyrkor utan blixt och så man slipper höja ISO-n så mycket att det blir brus. Själv har jag itne kommit på något.


utställning part II

Nu är mina utställningsbilder uppsatta på Kulturens Hus i Luleå. jag fick en del prestationsångest innan de var uppsatta, men när de väl satt på väggen så kändes det inte så farligt.


Middag på Chili Chili i Boden innan hemfärden


Det var dödshalka ute & jag är glad över att vi kom hem välbehållna 


white


RSS 2.0