selfportrait

Både jag och Lousie har börjat två helt olika nya skolor på skilda orter. Jag gick min första skoldag idag och känner mig redan rätt utmattad. Louise har ännu inget internet att tillgå, men det kanske börjar dyka upp fler bilder från henne såsmåningom med lite tur. För att försöka hålla bloggen iallafall en aning uppdaterad postar jag en bild, eller rättare sagt ett självporträtt jag tog i helgen.


sisters

För några dagar sedan fotade jag två systrar. Jag valde att enbart använda 50mm f/1.8 eftersom skärpan och färgerna är så pass mycket bättre än på mitt kitobjektiv (18-135mm) som jag nästan enbart använder till att fota spelningar med nuförtiden. Dessutom fotade vi under kvällstid och jag antog att vi skulle hålla på tills det började skymma, så jag tyckte att det verkade bäst. Att man sedan inte kan leka så mycket med vidvinkel och måste springa omkring en hel del då 50mm f/ 1.8 är fast gjorde inte så mycket. Jag tycker att det blev en hel del fina bilder från sessionen, så jag är nöjd med tanke på att det är svårt (nåja, jag är ovan) vid att fota bilder med fler än en människa med.

Jag har hunnit redigera ett par bilder än så länge, ska skicka de som är klara till dem såsmåningom.





Fika.

Fika x2, på City såklart. Kommer sakna det fiket något otroligt mycket.

Sammanfattningen lyder som nedan redan förklarat så var det fika som gällde idag. Jag tog bussen upp till Jokkmokk och så fikades det ett slag. Sedan gick vi och hämtade våra bilder som fanns på vår gamla gymnasieskola, Bokenskolan. Känns vemodigt att det här antagligen var sista gången jag var i Jokkmokk på ett par månader och om jag har otur sista gången innan jul. Jag kommer sakna människorna så mycket.




Min outfit för dagen ^^



På city

doll

Jag och den andra ägarinnan av denna blogg tog en avskedsfika under förmiddagen eftersom hon kommer att flytta över hundra mil till Kalmar för att gå skola där. Hon tog några bilder runder fikat (som för min del mer lblev frukost) medan jag fotade en bild på henne med Diana'n. 


Två bilder

Två bilder från närcon, två gånger som jag verkligen önskade att jag hade ett riktigt ljusstarkt objektiv. Vill köpa ett men idag lade jag ner knappa 7000 kronor på en bärbar dator till mina högskolestudier istället. Ett smart val antar jag men det sved för ekonomin.

Kan onekligen säga att eldshowen under närcon var underbar!





diana F+ lomography

I födelsedagspresent fick jag bland annat en Diana F+ av min pojkvän, och nu är jag fast efter att ha fått se resultatet av första rullen. Det var faktiskt inte alls lika svårt att fota med den som jag först trodde! Jag fick med fem stycken ISO 100 rullar, och jag var övertygad om att alla bilder skulle bli underexponerade. Första gången jag höll i kameran visste jag inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta, för kameran är verkligen bara en plastbit, och det känns. Med en filmrulle i är den fortfarande fjäderlätt, och av någon anledning känns det alltid som att det är något okänt föremål som skramlar omkring i kameran. Nåja, jag älskar den hursomhelst. Och den är dessutom mycket trevlig att gå omkring med runt halsen eftersom den är så lätt, småtöntig och inte alls känns lika flashig och tung som en modern systemkamera.

Nackdelen med dessa charmiga kameror, förutom att de så lätt går sönder pågrund av kvalitén, är att framkallningen och filmen är fruktansvärt dyr. Men det kan vara värt det, tycker jag.


Mitt exemplar


Tre av tolv bilder från första rullen

Eftersom jag redan nu är fast i leksakskamerornas värld så har jag fått lägga till två saker på min önskelista. Nästa gång jag testar en leksakskamera kommer det nog att vara en Holga. Förmodligen kommer jag aldrig att ha råd att köpa dem med min nuvarande ekonomi, men man kan ju drömma iallafall:











Om lomografi: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lomografi
Mer information om Dianakameror: http://microsites.lomography.com/diana/

De två nedre bilderna är lånade ifrån http://www.kaffebrus.nu där även kamerorna på bilderna finns att köpa

Gatan

Jag gillar gator i större städer samtidigt som jag avskyr de. Så mycket stress och spring som gör mig förvirrad. Samtidigt då jag ser folk som dessa så blir jag glad. Det är glädje för mig.






dead rose


Inte ens en blomma kan jag ta hand om


Tips

Hej alla där ute. Imorgon jobbar jag min sista dag och sedan är det flyttning hela nästa vecka som gäller. Det är synd att skolan börjar snart igen, sommarlov är alltid skönt och tyvärr så börjar det bli höst i luften redan nu. I allafall här uppe i norr.

Ingen ny fotoutrustning ännu. Just nu är siktet mer inställt på en dator som ska fungera till både bildredigering och studier. En bärbar en. Jobbigt mycket pengar som kommer gå den kommande veckan. Lön 25 augusti.

Om ni vill vara uppdaterade på nya objektiv och kameror eller annat rörden foto så kan jag verkligen rekomendera er att börja prenumerar på http://www.fotoguiden.se/ nyhetsmail. Det är jätteintressant och enkelt.





keso

Jag är kattvakt åt Keso under helgen. Såhär söt är hon;


I am back with fire

Tillbaka från Örebro och Stockholm. Det har varit hektiskt men trevligt, mycket fotande men få bra bilder. Bilderna på mina syskonbarn blir förvisso alltid bra eftersom de är så söta men det är knappast roligt att titta på.

Just nu kommer jag gå in i en del av mitt liv som innebär att jag kommer lägga pengar på nyttiga och tråkiga saker så som köksbord, stolar och toalettpapper så mina drömmar om ett nytt objektiv är krossade men jag lär mig att uppskatta kitobjektiv och d40 även om de flesta säger att de vill byta bort sin d40 och köpa nytt bättre objektiv.

Fler bilder kommer senare under helgen hoppas jag.






Vanliga d40 och kitobejktivet. Jag använda mig faktiskt att iso 200, dvs den lägsta på d40. Detta fungerade bra även om det endast gick att fota då det var mycket eld. Jag ställde in slutaren manuellt och det pendlade mellan 1/20-1/200 dels sekund beroende på situation. Mycket roligt och lärorikt att fota för den delen, trodde det skulle vara omöjligt men det var det inte.

djävulskäftar



luleåkalaset

Jag åkte till Luleåkalaset men lyckades inte fixa presspass och därför blev det inga bilder eftersom någon kommit på att man inte fick ta med sig systemkameror (vanliga digitalkameror var okej). Jag frågade en av arrangörerna, och han visste inte. Jag hann inte ens avsluta min fråga innan en av ordningsvakterna knuffade mig och muttrade ilsket när jag tänkte fråga om denne visste anledningen, så jag fick altså aldrig reda på anledningen till detta. Om någon vet varför man inte fick ta med sig systemkameror till Luleåkalaset så får ni gärna meddela mig, för jag grubblar än.


kärleksteckning från en kompis lägenhet i Boden

RSS 2.0