Skyltsöndag

Ett skyltfönster en skyltsöndag i November. Hoppas ni har haft en trevlig första advent.


Laptop



Från Kalmar Central Station.

Har suttit och redigerat ett tag nu, det är hemskt att redigera bilder från en laptop för jag vet inte riktigt hur bilderna ser ut egentligen. Då handlar det inte bara om att bilden ser annorlunda på min skärm beroende på var ifrån jag ser den på. Behöver bara luta mig två cm till vänster för att färgerna och ljuset ska ändras.

Nedan är den oredigerade bilden. Vet faktiskt inte riktigt vilken som är bättre.


Pensel

'

Har gjort en namnpensel i photoshop för att testa på. Ser lite annorlunda ut jämfört med då man skriver det med typsnitt. Ser kanske lite proffsigare ut då man skriver med typsnitt också.

Märker ni era bilder?

Jag brukar märka de ibland och ibland inte, det beror lite på vart de kommer att lägga upp, om de läggs upp och omständigheterna kring det.

Fotot ovan är från förra hösten, då jag hade en Fota A kurs där man skulle fota med hösttema, och vad är mer höstigt än ett löv?


Eldshow. Fire.

Här kommer några bilder från kvällens fotande vid Kalmar slott.









Var en intressant fotning.

Alla bilder ovan är fotade med hjälp av stativ och ganska så lång slutartid, ibland ett par sekunder.

Inställningarna jag hade var: bländarautomatik, dvs det som på Nikon kameran som jag har i allafall heter S. Jag ställde alltså in slutartiden manuellt och kameran fick ordna bländaren själv. Iso var alltid pådet lägsta, i mitt fall tyvärr 200. sedan var det bara att fota.

Har ibland gjort två alternativ, ett med går och en med färg, har svårt att bestämma mig vilket jag gillar mest.

Kanske kommer lite fler bilder senare i helgen.


Cat reflection



Jag sitter och velar fram och tillbaka. Jag skulle gärna köpa ett nytt objektiv, då antingen ett med zoom 18-200 eller ett fast optik med 1,8 i bländare. Problemet med det sistnämnda är att det "bara" har 35mm i brännvidd. Vet inte alltid om det är bra eller dåligt.

Ska kanske ute och fota en eldshow idag, har gjort det en gång tidigare med mitt kit-obejektiv som varken har mycket zoom, är fast eller har stor bländare. Men jag har fotat eldshow tidigare, på närcon, oh det gick riktigt hyfsat.

Några bra tips på hur man lyckas med att fota eld?


Hösten är snart slut

Tragiskt nog känns det som att hösten håller på att ta slut. Idag snöade det.


Bilden är tagen för en vecka sedan.
Jag försökte använda så liten bländare som ljuset tillät för att få strålarna på solen.


Dead eye



Har haft en tentamen i photoshop och indesign idag, en intressant upplevelse och mitt upptäckandet av allmängillandets photoshop fortsätter.

Känns som att jag lever på gamla bilder just nu. Högskolan tar livet av all kreativitet, vilket är extremt synd. Jag har inte läst böcker (böcker jag själv valt och som inte har något med skolan att gör) på snart ett år. Mitt skrivandet på poeter.se är segt, fotat har jag inte gjort seriöst sedan jag flyttade till Kalmar. Min kreativitet, den lilla jag har, lägger jag ner på att laga mat.

Kreativitet är viktigt men dålig just nu.

RSS 2.0